Iz medija

U medijima tijekom promotivne kampanje o članstvu u Tematskim inovacijskim vijećima:

“Aktualan projekt o kojem je ovdje riječ je Strateški projekt za podršku uspostavi inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi. Glavna svrha samog Projekta je uspostaviti nacionalni inovacijski sustav te stvoriti učinkoviti i samoodrživ okvir za podršku i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje, razvoj i inovacije kao i podizanje svijesti o važnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru”, izjavio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

ISJEČCI I LINKOVI NA MEDIJE

             

 

    TV prilog

Dobro jutro Hrvatska, gostovanje državnog tajnika za gospodarstvo g. Maria Antonića.

 

 

U medijima tijekom održavanja konferencije “Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje”, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat:

“Nacionalno inovacijsko vijeće i Inovacijsko vijeće za industriju uz pet tematskih vijeća ima za cilj umrežiti realni sektor s akademskom zajednicom i državom. U pogledu strategije S3 koja je 2014. nametnula određene obveze, pet godina nam je trebalo da je izvučemo iz ladice i krenemo raditi. Toliko smo u ovih pet godina zaostali za onima u usporedbi s kojima želimo biti konkurentni. Ovu inovacijsku mrežu i tematska inovacijska vijeća u udjelu od 70% činit će realni sektor, 20% akademska zajednica i samo 10% administracija. Na raspolaganju nam je 660 milijuna eura. Kako bi se taj novac slio u inovacije i inovativne projekte, priprema mora biti puno bolja nego što je danas,” poručio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

KONFERENCIJA “Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje”

 

Siječanj 2019.

Tematska inovacijska vijeća započela s radom, održane prve sjednice.

 

TV emisija – gostovanje

Gostovanje u TV emisiji Dobro jutro Hrvatska državnog tajnika g. Maria Antonića, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ujedno i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske te prof. dr. sc. Dragana Primorca ujedno i izabranog predsjednika Tematskog inovacijskog vijeća za zdravlje i kvalitetu života. Glavna tema razgovora bila je o konkretnim aktivnostima Tematskih inovacijskih vijeća nakon održanih prvih sjednica.

(klikom na sliku pogledajte video)

 

TV emisija – gostovanje

U središnjoj emisiji Studia HRT 4 gostovali su g. Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i ujedno i predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske te mr.sc. Mija Šipek, DIV Grupa d.o.o. a ujedno i predsjednica Tematskog inovacijskog vijeća za promet i mobilnost. Glavna tema razgovora bila je do sada odrađenim aktivnostima Tematskih inovacijskih vijeća te najava konferencije „Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku“ čiji je cilj istaknuti važnost uspostave Nacionalnog inovacijskog sustava kroz inovacije kao pokretača rasta hrvatskog gospodarstva, pojasniti ulogu pametne specijalizacije u stvaranju novih poslovnih prilika te predstaviti planove i pravila za novo programsko razdoblje 2021. – 2027. godine.

(klikom na sliku pogledajte video)

 

KONFERENCIJA“Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku”

 

KONFERENCIJA “Hrvatska-mjesto za inovacije i pametne investicije”

TV emisija – gostovanje

Ususret konferenciji pod nazivom “Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije”- međunarodnoj B2B konferenciji koja će se održati 30. listopada u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, imali smo priliku gostovati u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” i najaviti nadolazeću konferenciju.

O konferenciji su u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” 25. listopada govorili državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, ujedno i predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske te Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela. Dok su na sam dan održavanja konferencije, 30. listopada u emsiji “Dobro jutro, Hrvatska” govorili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, generalna direktorica ISERD-a – Izrael-EU Direkcija za istraživanje i razvoj pri Izraelskoj agenciji za inovacije Nili Shalev te stručnjakinja za razvoj tehnologija Lisa Åbom.

  

POVEZNICA Emisija “Dobro jutro Hrvatska” 30. listopada 2019. 

Mediji

 

KONFERENCIJA  “Nacionalni inovacijski sustav – rješenja za globalne izazove”, 28. rujan 2020.

Mediji

TV mediji o konferenciji

  • NOVA TV Dnevnik
  • HRT Dnevnik Studio 4 28.9.2020., gosti: dr. sc. Jasmina Ranilović, Predsjednica Tematskog inovacijskog vijeća za hranu i bio-ekonomiju i doc. dr. sc. Ernest Vlačić, predsjednik Tematskog inovacijskog vijeća za energiju i održivi okoliš