Iz medija

U medijima tijekom promotivne kampanje o članstvu u Tematskim inovacijskim vijećima:

“Aktualan projekt o kojem je ovdje riječ je Strateški projekt za podršku uspostavi inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi. Glavna svrha samog Projekta je uspostaviti nacionalni inovacijski sustav te stvoriti učinkoviti i samoodrživ okvir za podršku i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje, razvoj i inovacije kao i podizanje svijesti o važnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru”, izjavio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

ISJEČCI I LINKOVI NA MEDIJE

             

 

    TV prilog

Dobro jutro Hrvatska, gostovanje državnog tajnika za gospodarstvo g. Maria Antonića.

 

 

U medijima tijekom održavanja konferencije “Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje”, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat:

“Nacionalno inovacijsko vijeće i Inovacijsko vijeće za industriju uz pet tematskih vijeća ima za cilj umrežiti realni sektor s akademskom zajednicom i državom. U pogledu strategije S3 koja je 2014. nametnula određene obveze, pet godina nam je trebalo da je izvučemo iz ladice i krenemo raditi. Toliko smo u ovih pet godina zaostali za onima u usporedbi s kojima želimo biti konkurentni. Ovu inovacijsku mrežu i tematska inovacijska vijeća u udjelu od 70% činit će realni sektor, 20% akademska zajednica i samo 10% administracija. Na raspolaganju nam je 660 milijuna eura. Kako bi se taj novac slio u inovacije i inovativne projekte, priprema mora biti puno bolja nego što je danas,” poručio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

KONFERENCIJA “Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje”

 

Siječanj 2019.

Tematska inovacijska vijeća započela s radom, održane prve sjednice.

 

TV emisija

Gostovanje u TV emisiji Dobro jutro Hrvatska državnog tajnika g. Maria Antonića, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ujedno i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske te prof. dr. sc. Dragana Primorca ujedno i izabranog predsjednika Tematskog inovacijskog vijeća za zdravlje i kvalitetu života. Glavna tema razgovora bila je o konkretnim aktivnostima Tematskih inovacijskih vijeća nakon održanih prvih sjednica.