Najava održavanja prvih sjednica Tematskih inovacijskih vijeća

U sklopu provedbe Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi održati će se prve sjednice tematskih inovacijskih vijeća.

Sjednice TIV-ova će se održati u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, prema sljedećem rasporedu:

  • četvrtak, 17. siječnja 2019. u vremenu od 10 do 12 sati za Tematsko inovacijsko vijeće za Promet i mobilnost,
  • četvrtak, 17. siječnja 2019. u vremenu od 14 do 16 sati za Tematsko inovacijsko vijeće za Hranu i bioekonomiju,
  • petak, 18. siječnja 2019. u vremenu od 10 do 12 sati za Tematsko inovacijsko vijeće za Sigurnost,
  • petak, 18. siječnja 2019. u vremenu od 13 do 15 sati za Tematsko inovacijsko vijeće za Energiju i održivi okoliš,
  • petak, 18. siječnja 2019. u vremenu od 15.30 do 17.30 sati za Tematsko inovacijsko vijeće za Zdravlje i kvalitetu života.

Uspostava tematskih inovacijskih vijeća jedan je od ključnih koraka u izgradnji učinkovitog nacionalnog inovacijskog sustava i stvaranju poticajnijeg okruženja za inovacije. Ona umrežavaju poslovni sektor sa znanstveno-istraživačkom zajednicom i tijelima javne vlasti te potiču međusobnu razmjenu znanja i iskustava. Očekuje se da će budući rad tematskih inovacijskih vijeća dodatno potaknuti korištenje sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova namijenjenih za inovativne projekte i inovacije.

Na prvim sjednicama očekuje se između ostaloga izbor predsjednika i zamjenika predsjednika svakog pojedinog vijeća te predstavljanje buduće uloge i zadaća tematskih inovacijskih vijeća. Sjednicama će predsjedavati predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske, g. Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.